korisnički portal
Autodeskovog softvera

Bolji poslovni rezultati uz BIM

Izgradnja   |   BIM

Potražnja za novom i poboljšanom infrastrukturom raste na lokalnom, nacionalnom i globalnom planu, sa različitim nivoima ulaganja, a često sa ograničenim resursima.

Bolji poslovni rezultati uz BIM

Tehnologija dokazana u svetu – The Building Information Model - je integrisana u infrastrukturne primene sa mnogim istim zapaženim rezultatima.

DOKAZI SU JASNI

BIM pomaže:

  • Veću produktivnost od poboljšane saradnje
  • Optimizovana projektna rešenja, smanjene grešaka i propusta, te kvalitetnije proizvode
  • Bolju transparentnost troškova i rasporeda projekata
  • Jasniju odgovornost tima
  • Poboljšanu sigurnost
  • Poboljšanu komunikaciju sa deoničarima

Poboljšanje naših zajednica u ovo doba informacija zahteva ključne alate kako bi se osigurao nesmetan prelaz sa projekta i izgradnje na rad i održavanje.

KAKO SE BIM USVAJA ZA RAZLIČITE INFRASTRUKTURNE PROJEKTE

Razmotrite neke od primera:

Održivost i skalabilnost

Integrisanje podataka povezanih sa podnebljem u velike infrastrukturne projekte - ili O&M materijale i procese za manje i srednje projekte - može poboljšati održivost projekata, bez obzira na razmere.

Sigurnost

Komponente povezane sa tranzitom postaju deo modela, omogućavajući prefabrikaciju i pravovremenu dostavu, smanjujući zagušenja na gradilištu i povećavajući sigurnost. Projektanti puteva i mostova oblikuju podatke o izvođenju za gust saobraćaj, noćni saobraćaj ili intenzivne vremenske prilike.

Efikasnost i transparentnost

Za železnicu, BIM upravlja interfejsima sa nadzemnim ili podzemnim stanicama. Sposobnost BIM-a da se integriše sa podacima geografskih informacionih sistema (GIS) o projektima vodovoda, kanalizacije i oborinskih voda optimizuje cevovodne mreže. Aplikacije za razvoj projekta pomažu u proceni predloženih izgleda, pristupnih tačaka i kako povezivanja komunalnih usluga mogu uticati na deoničare i okolnu zajednicu.

 

Saznajte više o tome kako BIM transformiše infrastrukturne projekte. Za više informacija nazovite svog Autodesk partnera