korisnički portal
Autodeskovog softvera

AUTODESK Revit 2024

BIM   |   Revit

Došao nam je novi Revit. I ova verzija nam donosi brojne novosti – za svakoga ponešto. Ono što će svi prvo primetiti je dark mode. Zgodno za one koji tek prelaza iz AutoCAD-a pa im je tamna pozadina nešto na šta su navikli. Ne pridonosi funkcionalnosti ali izgleda cool.

AUTODESK Revit 2024

Jedna od stvari sa kojima se Revit „borio“ je model terena. Od sada taj model nije više surface nego solid. Teren od sada može imati slojeve i pripadajuće atribute, lepše izgleda a i manipulacija sa njim je puno lakša. Upravljanje tačkama je puno intuitivnije a lakši je i prikaz tekstura na površini. Iako smo se i do sada mogli dovinuti nekim rešenjima u radu sa terenom, od sada će to biti puno jednostavnije.

Ukoliko se bavite betonskim konstrukcijama razveseliće vas poboljšanja u tom segmentu. Nakon rada sa čeličnim konstrukcijama koji se razvijao prošlih godina došao je red i na ovaj segment. To se odnosi na izradu 3D modela armature i plana armature, koji sada možemo izrađivati u Revitu. Tu su još i poboljšanja u radu sa statičkim modelom.

Svi oni koji su prigrlili izradu vizualizacija uz pomoć Twinmotiona će biti zadovoljni što je od ove verzije saradnja još efikasnija uz živu vezu između ova dva alata.

My Insights je još jedna novost koja će dobro doći svima onima koji žele optimizovati svoj rad u Revitu. Optimizacije nikad dosta, gde god je možemo implementirati.

Poboljšanja ima još na pretek: energetske analize, upravljanje ispisom, veza sa modelima u oblacima, pretraga pretraživača projekta, rad sa revizijama, poboljšanja u radu sa elektroinstalacijama i dr.

Ne treba zanemariti ni novi primer modela. Za sve one koji tek počinju da rade u Revitu će biti zanimljivo da vide kako može izgledati jedan bogati model koji sadrži sve struke. Ovaj model koristan je alat kada želimo prezentovati neke mogućnosti ali i kada želimo da vidimo kako bi nešto trebalo modelovati ili prikazati. Primer dolazi sa pripadajućim oblakom tačaka kao korisnim dodatkom za one koji se još nisu sa time susreli.

Isprobajte probnu verziju i kontaktirajte svog Autodesk partnera za sve dodatne informacije!