korisnički portal
Autodeskovog softvera

Red Bean dizajn enterijera (unutrašnji dizajn)

Red Bean dizajn enterijera (unutrašnji dizajn)

Kanadska  firma za unutrašnji dizajn, prelazi sa ručno crtanih projekata  na digitalne.

Sa više od 12 godina iskustva sa AutoCAD LT-om i dizajniranju enterijera, Kristi Li Rob zna kako korišćenje softvera može biti prekretnica u poslu kao što je dizajn enterijera. Nakon što se pridružila kompaniji Red Bean Interior Design, započela je prvi projekat kompanije za obnovu kuhinje u  AutoCAD LT-u  i demonstrirala dobrobiti kako za klijente, tako i za posao i izvođače.

Iskustva sa AutoCAD LT-om su sjajna 

Za Kristi Li Rob, kao dizajnera enterijera, Auto CAD LT nije samo sredstvo za rad - to je ono što stvara posao.

Nakon rada u AutoCAD LT-u u kompanija za dizajn enterijera sa središtem u Torontu preselila se u svoj rodni grad Bracebridge u Ontariju. Tamo je upoznala Amandu Meklenan, vlasnicu i glavnog dizajnera u kompaniji Red Bean Interior Design. Amanda je želela da proširi svoj posao, a Kristi Li je znala šta je za to potrebno.

“Iskreno, rad u AutoCAD LT-u je omiljeni deo mog posla, što sam napomenula i na razgovoru za posao u Red Bean-u, “ rekla je Kristi Li. To je definitivno moj adut, jer to radim već 12 godina, od kako sam diplomirala na studijskom programu - dizajn enterijera, na fakultetu Šeridan. To je ono što znam najbolje i što mi je u prirodi. Sređivanje grubih skica, njihovo tumačenje i oživljavanje na ekranu zaista je uzbudljivo. "

Amanda je želela da proširi portfolio svoje ponude klijentima, a ja sam objasnila da mogu da uradim tlocrt i iskotiram detalje. Mnogo je lakše predati izvođaču ili dobavljaču precizan crtež sa svim dimenzijama i detaljima. To osigurava da su svi složni u diskusiji oko dizajna, kojim će usrećiti kljienta.

Amanda se ranije oslanjala isključivo na projekte crtane rukom. Za njihov prvi zajednički projekat, Kristi Li je želela da pokaže koliku razliku može napraviti korišćenje AutoCAD LT-a.

Novi pristup u renoviranju kuhinje

Od početka do kraja, obnova kuhinje Burnside Cottage je urađena u AutoCAD LT-u

Na ovom projektu, izuzeli smo celu sobu, kako bismo napravili prostor za nove uređaje i ormariće, rekla je Kristi Li. Uradila sam tlocrt za kotiranje u AutoCAD LT-u, kao i osvetljenje, instalacije, ormare i nameštaj. Amanda je shvatila da je moj prikaz ormara u AutoCAD LT-u posebno koristan za sastanke, kako bi se zaista shvatilo šta klijenti žele. Mogli bismo uneti plan i visine ormara od dobavljača i dobiti mnogo precizniju ponudu, što bi olakšalo komunikaciju. Ubrzalo je ceo proces.

“Isto je bilo sa osvetljenjem i električnim instalacijama, ”nastavila je. “ Klijentu se dopalo određeno viseće svetlo, a mi smo mogli da ga ubacimo u crtež i vidimo da li će se uklopiti. ”

Kristi Li je takođe uradila sve prikaze detalja na ploči i detalja panela, kao i kako će se oblikovanje venca susresti s ormarićima - a sve kako bi se osigurala tačnost i skratilo vreme komunikacije između izvođača i proizvođača ormara. Ovo je bilo posebno potrebno za stolarske radove na vratima frižidera i ostavama.

Tlocrt kuhinje u AutoCAD-u LT u toku obnove. Red Bean Interior Design.

"Zaista nam je značilo da znamo koliko je prostora zapravo potrebno za filere između otvora vrata frižidera i otvora za ostavu", kaže Kristi Li. "Pomoću AutoCAD LT-a mogli smo eksperimentisati i igrati se s razmakom malo više kako bismo bili sigurni da se vrata otvaraju i ne dolazi do trenja ili udaranja ručki. Uspeli smo pronaći zabat  prave veličine. "

Strast za AutoCAD LT-om

Sa završetkom obnove kuhinje, Kristi Li je postaje poznakat kao “AutoCAD čarobnjak” u firmi i započinje nove projekte u AutoCAD LT-u. Smatra da je potpuno prirodno za firme koje se bave dizajnom enerijera, da budu interni partneri .

"Ako na projektu postoji vodeći dizajner - bilo da je to vlasnik ili neki drugi stariji dizajner - oni imaju važnu ulogu u interakciji s klijentom, odlasku na lice mesta, potrazi nameštaja i ostalog", kaže Kristi Li. "Mnogo je lakše ako se mogu vratiti u kancelariju i nekome reći:" U redu, našla sam ove komade. Da li odgovaraju? ’Oni se istovremeno bave mnogim aspektima projekta. Izvrsno je ako se mogu fokusirati na odnos s klijentima i celokupni dizajn, dok dizajner CAD-a može podržati njihovu viziju oživljavanjem, baveći se prodajom, dobavljačima i zahtevima klijenata. To je kolaborativni proces, poput glatkog zupčanika u kolu. Svi daju svoj doprinos da se točak okreće. "

 A njen savet svima koji žele početi učiti i koristiti AutoCAD LT za dizajn enterijera?

Nacrti obnove kuhinje. Red Bean Interior Design

"CAD može biti zastrašujuć u početku. To je takav tehnički / precizan program, "kaže Kristi Li." Ali jednom kada to naučite, postaje druga priroda, poput najboljeg prijatelja. Ovaj program ima alate dizajnirane da vam olakšaju prezentaciju. Kao što je moj učitelj CAD-a uvek govorio, „Nikad ništa ne crtajte dva puta.“ Dakle, ako ste u stanju sagledati predmet i ponovo ga koristiti, to je uvek bolje. Nemojte zanemariti blokove dostupne za preuzimanje, od vodovodnih instalacija i opreme do rasvete i uređaja. Možete dodati taj mali dodatni detalj da biste ga  pokazali klijentu. Na primer, možete videti kako će određeni komad izgledati na vratima, umesto samo reprezentativnog pravougaonika. "

Za Kristi Li je to obraćanje pažnje na detalje - bilo da su u pitanju blokovi ili milimetri koje menja u AutoCAD LT-u - sve promenilo.

“Korišćenje programa AutoCAD LT stvorilo je nove mogućnosti za kompaniju Red Bean Interior Design", kaže Amanda. „Tehnička stručnost Kristi Li odličan je dodatak kreativnim elementima dizajna enterijera. U mogućnosti smo uspostaviti dobru ravnotežu i dopunjavati se međusobno,  što našim klijentima neizmerno koristi."