korisnički portal
Autodeskovog softvera

Priča o uspehu korisnika Autodeska

Priča o uspehu korisnika Autodeska

Od IT-a do dizajna enterijera

sa AutoCAD-om

KOMPANIJA

Chansaerae Designs

LOKACIJA

Chevy Chase, Maryland

SOFTWARE

AutoCAD®

 

"Nakon dugogodišnjeg rada sa računarima , veoma brzo sam se snašla. Sada uvek počinjem sa AutoCAD-om za Mac. Nacrtam svoj crtež poda, raspored nameštaja, i sve je u AutoCAD-u. " - Sara Vilson
Dizajner enterijera i osnivač, Chansaerae Dizajn Sara Vilson je otkrila svoju strast prema dizajnu enterijera, još kao dete. Kao predškolac se mogla često naći iza pulta kod svoje mame i ujaka u tapetarskoj radnji u St. Croixu (Američka Devičanska Ostrva) Odrastajući  u kontinentalnoj Americi i St. Croix, Vilson nikada nije izgubila ljubav prema teksturama i bojama. Nakon završetka fakulteta a zatim i sticanja diplme Magistarskih studija informacijskih tehnologija, radila je dugi niz godina u IT-u. Svet prilično udaljen od dizajna enterijera - ali uvek je bio u pozadini njenog uma. Suočavanje s dvosatnim putovanjem u oba pravca i zbog prilike da se ranije penzioniše, Sara je odlučla da preuzme punu zamenu za deonice i usudila se da se vratit u školu na Modnom institutu za dizajn i trgovinu  (FIDM) u Los Anđelesu. Konačno će ostvariti svoje snove  o dizajnu enterijera. "Zapravo sam naučila  AutoCAD na FIDM-u", rekla je Sara. „Nakon dužeg rada s računarima, veoma brzo sam sve razumela. Sada uvek počinjem sa AutoCAD-om za Mac. Nacrtam skicu poda, napravim raspored nameštaja i sve se nalazi u AutoCAD-u. "Nakon što je diplomirala na FIDM-u, Sara je osnovala kompaniju za dizajn enterijera Chansaerae Designs, naziv koji je kombinacija njenog i dva imena njenih sestara U svom poslu i dizajnu enterijera, AutoCAD joj je postao nezamenljiv.

Za nedavno preuređivanje kuhinje morala je promeniti nacrt poda  pet puta nakon što su naišli na vodovodne i električne instalacije i bezbroj drugih problema. Iako je konačni 3D model poslat klijentu i nije ga trebalo menjati, Sara i izvođač radova mogli su nastaviti i dalje razmenjivati datoteke u AutoCAD-u.

"AutoCAD je zaista bio vrlo važan jer ne idem redovno na gradilište ”, rekla je Sara. „Sjajno je moći brzo promeniti nacrt poda, a zatim poslati

izvođaču još jedan crtež. Koristila sam ga za visine polica ,tako da kada je otišao da kupi ormariće, znao je kako želim da zid i raspored ormara izgledaju. Sara je takođe pronašla praktičnost i uštedu u vremenu sa CAD blokovima i koristi ih gde god može. "Ako kompanija ima blok za svoje proizvode potražiću ih umesto da ih crtam... to čini stvari mnogo lakšim“, kaže ona. „Na primer, Bosch je sjajan za to jer imaju CAD blokove za mnoge svoje proizvode. Volim to." Za ostale dizajnere enterijera, čak i one sa malo prakse, Sara podstiče da pažljivije pogledaju AutoCAD. "To vam štedi toliko vremena da možete doraditi nacrt poda ili premeštati nameštaj okolo - kaže ona. „Raditi sa izvođačima radova i imati toliko promena, ne mogu ni da zamislim da toliko puta nacrtam projekat.

Jer ja sam jedini preduzetnik i LLC s jednom osobom, moram biti u mogućnosti da brzo dam rešenje. Imam više klijenata u isto vreme i zato je za mene apsolutno neophodno raditi elektronski.

Ovo je trošak za kompaniju, koji zaista vredi. Izvan tehnologije, filozofija  Sare i njen pristup dizajnu enterijera je ličan. Njen cilj je izvući dizajnera iz unutrašnjosti dizajna kao krajnji rezultat

“Na svojim konsultacijama, zaista provedem sa svojim klijentima nekoliko sati...i to ne samo vezano za prostor.” Razgovaram sa njima o njihovim porodicama i o tome šta je njima važno.

"Na kraju dana, osećam da je tvoj dom zapravo  tvoj prostor, mesto opuštanja, i trebalo bi biti pravi odraz tebe. Ne biste trebali ući u sobu i

samo pomisliti “O, da. Imali su dizajnera enterijera. “Ako moj klijent ima prijatelja, ja želim da on kaže: "Opa, ovo mesto izgleda sjajno. Sviđa mi se i podseća na tebe. " Moja konačna nagrada je ako se moji klijenti odazovu i kažu: „Oh, da, zaposlio sam dizajnera enterijera. Bila je sjajna i dopadała mi se.