korisnički portal
Autodeskovog softvera

AUTODESK AutoCAD 2023

AutoCad

Izašla je nova verzija AutoCAD 2023 koja nam donosi nove unapređene komande koje će poboljšati način rada kroz saradnju vas i vaših kolega i automatizaciju procesa rada. AutoCAD možete da koristite na različitim uređajima, pored vašeg računara tu su i tableti, mobilni telefoni i web pretraživač, što vam omogućava fleksibilnost i mobilnost u radu.

AUTODESK AutoCAD 2023

My Insights

Jedna od karakteristika novog AutoCAD 2023 jeste da koristi machine learning kako bi vam dao korisne savete u pravom vremenu i pravom okruženju kako biste pomoću njih mogli da brže završtie neke procese koji se ponavljaju i na taj način ubrzate vaš rad.

Obaveštenje će vam sugerisati komande koje će vam pomoći da brže završite posao koji radite tako što ćete automatizovati procese koji se ponavljaju ili sugerisati neke nove komande koje možda niste do sada ni koristili.

Markup import i markup assist

Nakon što je prošle godine izašla nova komanda Trace još jedna nova mogućnosti su i implementiranje i slanje komentara svojim saradnicima i dobijanje povratnih informacija puno brže nego pre.

Sad imate mogućnost da direktno uvezete u dwg crtež komentare koji su u pdf dokumentu ili da uzmete print screen sa mobilne aplikacije i isto uvezete u dwg. AutoCAD će vam onda dati povratnu informaciju u vidu novog Trace layer-a u vašem crtežu, i sa prepoznavanjem teksta i objekata možete ih uvesti u vaš crtež uz samo par klikova.

LISP API dostupan i na webu

LISP API su od sada dostupni i na web aplikaciji za AutoCAD. Gde god da se nalazite možete pomoću LISP datoteka da automatizujete određene delove posla i na Autodesk web aplikaciji isto kao i na AutoCAD desktop programu. Potrebno je samo da ukucate na komandnoj liniji LISP ili putem komande manage LISP učitate svoju lisp datoteku. Ova mogućnost je ekskluzivno samo za Autodesk pretplatnike.

Ažuriranje postojećih komandi

Ažurirane su neke od komandi kao što su Floating windows, Trace, Count, upravljanje listovima i mnoge druge.

Floating windows je ažuriran sa komandnom linijom tako da sad lakše možete primetiti u kom prozoru radite i možete da kucate u komandnoj liniji u prozoru koji je aktivan. Takođe, možete da napravite da su vam prozori uvek iste veličine koja vama odgovara, kako bi ste sebi olakšali i imali uvek isto organizovane prozore na vašem ekranu.

Count komanda sada ima mogućnost da automatizuje označavanje blokova u određenom delu ili u čitavom crtežu, u meniju koji će identifikovati greške i voditi vas kroz crtež.

Sheet set manager sada vam daje mogućnost da otvarate listove brže nego pre koristeći Autodesk cloud platformu, tako da slanje tih listova vašim kolegama bude brže i sigurnije.

Sa ovim ažuriranjem Autodesk je saslušao komentare svojih korisnika i na taj način unapredio rad i korisničko okruženje AutoCAD-a.