korisnički portal
Autodeskovog softvera

Kako lako preći sa 2D na 3D?

Budućnost ne možemo da zaustavimo kao ni BIM implementaciju. Kako početi razmišljati iz 2D CAD u 3D BIM okruženju?

Do svakog cilja dolazimo i sa najmanjim korakom, bitno je da se usudimo učiniti. Uz podršku put će biti lakši i sigurniji. Mogućnosti programa su u skladu sa vašim potrebama kao početnika i u skladu sa vašim prvim koracima ka BIM budućnosti.

Šta je BIM i šta ga razlikuje od 3D CAD okruženja?

Razlika između 3D CAD modelovanja i BIM modelovanja je u tome što, iako oba procesa pružaju 3D geometrijske prikaz objekta i infrastrukture, BIM proces prevazilazi samu geometriju i daje informacije o odnosu, zatim metapodatke i ponašanja koja su svojstvena komponentama samog objekta u stvarnom svetu. Takođe logika razmišljanja u CAD okruženju su kroz lejere dok u BIM-u su to familije.

Zašto je to važno?

BIM modelovanje je proces koji se započinje stvaranjem inteligentnog 3D modela i ono omogućava upravljanje kako dokumentima, tako omogućava i koordinaciju i simulaciju tokom čitavog „životnog ciklusa” nekog projekta od planiranja, projektovanja, izgradnje pa do održavanja samog objekta.

Kroz ovaj webinar prikazano je kako u jednom Autodesk paketu možete imati i CAD i BIM rešenja, kako kroz pristupačne mogućnosti možete unaprediti vaše poslovanje. Kompletan arhitektonski i građevinski projekat možete da uradite u Revit LT verziji  kao i da iskoristite dwg crteže detalja i linkujete sa crtežima iz Revita.

 

Uzmi snimak

Registracijom dajete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka (e-mail, ili ime i prezime i telefonski broj) od strane TD SYNNEX Czech, s.r.o. u svrhu slanja vesti, a svoj pristanak možete u bilo kom trenutku besplatno opozvati slanjem e-pošte na privacy.cz@tdsynnex.com. Više informacija možete naći ovde https://www.cadclub.rs/gdpr.

Webinari su edukativnog karaktera namenjeni: arhitektama, građevincima, geodetama, mašinskim i elektro inženjerima, tehničarima, rukovodiocima projekata, investitorima i svima onima koji učestvuju u realizaciji jednog projekta, kao i studentima.

Organizator ovog webinara je TD SYNNEX kao globalni zastupnik Autodeskovih proizvoda u saradnji sa autorizovanim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Geoinovom iz Banja Luke i BHS Informatikom iz Sarajeva.