korisnički portal
Autodeskovog softvera

Inventor 2021 - šta je novo?

Inženjering   |   Inventor

Nedavno je objavljena nova verzija, pogledajte što je novo

Inventor 2021 - šta je novo?

Nova poboljšanja Autodesk Inventor-a 2021 dovode do pojednostavljenja procesa projektovanja i temelje se na povratnim informacijama korisnika. Poboljšane su performanse Inventora za radne postupke, što omogućava brži odziv pri radu s kompleksnijim modelom. Za Revit je dodata i tehnologija AnyCAD koja omogućava besprekornu saradnju i koordinaciju na BIM projektima.

Tamna pozadina

Ove godine Inventor ima tamnu pozadinu. Mnogi korisnici su pisali o ovoj mogućnosti, a Autodesk ih je poslušao. Opciju tamne pozadine možete pronaći u Alati-> Opcije aplikacije -> Boje.

Frame Generator

Od prošlogodišnje verzije, Frame Generator je pretrpeo značajna poboljšanja, a ni ovogodišnja verzija neće biti drugačija. Poboljšan je dijaloški okvir za imenovanje datoteka (zadata imena datoteka).

Pri stvaranju struktura okvira moguće je koristiti novi filtar Kategorije koji je dodat u Svojstva. Možete koristiti i naredbu Crop / Extend za izrezivanje funkcija na zakrivljenoj površini.

Naredba Straighten

Naredba Straighten je takođe poboljšana i sada možete poravnati rezultat sa modelom ili sa osnovnim ravninama.

Priložite Revit datoteke

Verzija 2021 dobila je dodatni format za AnyCAD tehnologiju. Ovaj put je reč o Revit proizvodu iz sestrinske AEC kolekcije. Dodatak ovog formata otvara jasan put saradnji između mašinstva i građevinarstva. Uz lokalnu memoriju, možete koristiti i BIM 360 cloud uslugu za deljenje datoteka.

Savijanje lima

Na temelju povratnih informacija korisnika, savijanje prirubnica lima je takođe poboljšano. Sada se prirubnice lima mogu saviti prema referentnoj ravnini ili površini što će osigurati podudaranje uglova. Ovog poboljšanja nema u Inventor LT-u

Sklopovi

Inventor 2021 donosi poboljšanje za sklopove koji uključuju cilindre, cevi i montažne konstrukcije.

Nacrti

Zahvaljujući formatima lista i iLogic modulu u Inventoru 2021 je olakšana automatizacija izrade nacrta prema CAD standardima.