korisnički portal
Autodeskovog softvera

AUTODESK AutoCAD LT 2025

Najbolji alat u klasi za 2D crtanja je AutoCAD LT 2025 koji vam omogućava da uz pomoć prilagođene automatizacije sa AutoLISP-om imate crteže sa još većom preciznošću i efikasnošću.

AUTODESK AutoCAD LT 2025

 

AutoCAD LT vam daje fleksibilnost u radu tako što projekt možete da pratite, delite ili pregledate kako na svom desktop računaru, webu, tako i na mobilnom uređaju.

Imate mogućnost da radite sa poboljšanim komandama kao što su Count, Smart Blocks i Autodesk Assistant.
 

 

Novo u AutoCAD LT 2025

 

Smart Blocks: pretraga I konverzija

Brzo pretražite svoje crteže u potrazi za objektima koje ćete pretvoriti u novodefinisan blok, postojećeg ili nedavno korišćenog bloka uz pomoć Autodesk AI.

Hatch Improvements

Unesite jasnoću u svoje crteže pomoću već poznate HATCH komande koja je sad ažurirana i postala praktičnija. Dodajte teksturu svojim crtežima kroz obrasce, ispune i putanje—bez unapred definisanih oblika ili zatvorenih granica.

Activity Insights Updates

Budite informisani uz pristup osnovnim podacima o projektu sa detaljnim evidencijama izmjena za više korisnika – praćenje preko 35 tipova aktivnosti, uključujući prethodne verzije i alatke za poređenje datoteka – uz podršku za datoteke kojima se upravlja u Autodesk dokumentima, koje se čuvaju lokalno ili u skladištu u oblaku treće strane.

ArcGIS® Basemaps

Pristupite pet osnovnih mapa u obliku satelitskih i snimaka iz vazduha visoke rezolucije, OpenStreetMaps i Streets, zajedno sa svetlosivim i tamno sivim monohromatskim stilovima mapa.

 

 

 

Kako da koristite AutoLISP u AutoCAD LT-u

Preuzmite brošuru i saznajte još više detalja kako da koristite LISP datoteke u AutoCAD LT-u

 

Postojeće unapređene komande

AutoLISP

Koristite AutoLISP da pojednostavite tokove rada i primenite CAD standarde kroz automatizaciju. Iskoristite hiljade prethodno napisanih programa kreiranih za upotrebu u programima zasnovanim na AutoCAD-u. Podržava tipove datoteka LSP, FAS i VLKS.

Smart Blocks: Placement

Automatski postavljajte blokove u svoj crtež na osnovu toga gde ste iste ubacili do sada u svoj DWG crtež, smanjujući broj klikova i štedeći vreme u procesu.

Count

Komanda koja automatizuje brojanje blokova ili objekata u odabranom području ili kroz čitav crtež sa opcijom koja može da identifikuje greške i navodi kroz označene objekte.

Trace

Dodajte napomene bez izmena u vašem postojećem crtežu u desktop verziji AutoCAD-u, kao i i za web i mobilnoj verziji.

Push to Autodesk Docs

Pošaljite svoje CAD crteže kao pdf datoteke na Autodesk Docs iz AutoCADa.