korisnički portal
Autodeskovog softvera

AUTODESK AutoCAD 2025

AutoCAD 2025 je stigao! Uz pomoć Autodesk AI i drugih pametnih alata omogućena je automatizacija rada te na taj način možete da poboljšate vaše 2D i 3D načine rada.

AUTODESK AutoCAD 2025

 

Komande koje su izašle pre koju godinu, kao što su Smart Blocks, Markup Assist, Trace i Count, u novoj verzija AutoCAD-a su dobile značajna unapređenja i mogućnosti sa kojima možete da:

  • uštedite vreme kroz automatizaciju uz pomoć Autodesk AI

  • poboljšate standardizaciju vaših crteža sa Smart Block komandom

  • ostvarite bolju komunikaciju i saradnju sa ostalim članovima tima sa Markup Import i Markup Assist iz Autodesk Docs-a

  • dobijete jasnoću crteža sa unapređenom komandom Hatch

  • imate uvide u prethodne aktivnosti, Activity Insights Updates, koji će vam pomoći da svi članovi tima imaju pristup evidenciji prethodnih izmjena na crtežu

Novo u AutoCAD 2025

 

Smart Blocks: detekcije objekata

Poboljšajte efikasnost projekta i uštedite vreme prilikom čišćenja crteža automatskim prepoznavanjem objekata I pretvaranjem tih objekata u blokove uz pomoć Autodesk AI.

Smart Blocks: pretraga i konverzija

Kroz svoje crteže brzom pretragom možete pronaći objekte koje ćete pretvoriti u novodefinisan blok, postojeći ili nedavno korišćen blok, ili pretvoriti u predloženi blok iz biblioteka blokova uz pomoć Autodesk AI.

Activity Insights Updates

Pristup osnovnim podacima na projektu sa detaljnim evidencijama izmena, od strane više korisnika – praćenje preko 35 različitih tipova aktivnosti, uključujući prethodne verzije i alate za poređenje datoteka.

Hatch Improvements

Sada možete dodati teksturu svojim crtežima kroz obrasce, ispune i putanje—bez unapred definisanih oblika ili zatvorenih granica.

Markup Import from Autodesk Docs

Uvezite i povežite PDF oznake iz Autodesk Docs-a. Kada se sinhronizuju, oznake napravljene u Autodesk dokumentima nastaviće da se ažuriraju u Trace layer-u.

ArcGIS® Basemaps

Pristupite pet osnovnih mapa u obliku satelitskih i snimaka iz vazduha visoke rezolucije, OpenStreetMaps i Streets, zajedno sa svetlosivim i tamno sivim monohromatskim stilovima mapa.

 

Postojeće unapređene komande

 

Smart Block: Zamena

Brzo pronađite blokove koji su vam potrebni zamenom jednog ili više blokova sa predlozima Autodesk AI, nedavno korišćenim blokovima ili ručnim izborom zamenskih blokova.

Smart Blocks: Placement

Automatski postavljajte blokove u svoj crtež na osnovu toga gde ste iste ubacili do sada u svoj DWG crtež, smanjujući broj klikova i štedeći vreme u procesu.

Markup Assist Updates

Učinite da tokovi označavanja na više platformi budu brži kroz proširene mogućnosti uz Autodesk AI i suštinska poboljšanja iskustva.

Trace

Dodajte napomene bez izmjena u vašem postojećem crtežu u desktop verziji AutoCAD-u, kao i i za web i mobilnoj verziji.

Count

Komanda koja automatizuje brojanje blokova ili objekata u odabranom području ili kroz čitav crtež sa opcijom koja može da identifikuje greške i navodi kroz označene objekte.