korisnički portal
Autodeskovog softvera

AEC Design&Make

Digitalna transformacija nije samo popularna reč. Izveštaj ističe glavne prednosti: smanjenje troškova, povećana inovativnost, sticanje boljih ideja, i mogućnost bržeg lansiranja proizvoda i usluga.

AEC Design&Make

Digitalna transformacija

Ispitanici smatraju da je njihova kompanija na putu digitalne transformacije. Trideset šest procenata ispitanika iz kompanija u AEC-u izjavilo je da su njihove organizacije „digitalno zrelije“ – to je nešto manje od svetskog proseka od 38%, zaostajao je za M&E, ali je bio u rangu sa D&M.

79% ispitanika AEC-a je reklo da će budući rast njihove kompanije zavisiti od digitalnih alata. Ovo se posebno odnosilo na ispitanike koji rade u sektorima arhitektonskih usluga i pružalaca inženjerskih usluga.

 

 

Kada su ispitanici ankete upitani da se identifikuju najvažnije tehničke veštine za radnu snagu njihove kompanije u naredne tri godine, oni koji rade u arhitektonskim uslugama naveli su veštine vezano za korišćenje tehnologije, praćenje i kontrolu više od pola industrije. Ispitanici u oblasti inženjerskih usluga i energetike i prirodnih resursa češće od drugih pominju veštine vezane za projektovanje i tehnologije.

 

 

70% ispitanika AEC-a je takođe reklo da u naredne tri godine njihova kompanija planira da ulaže više u obuku fokusiranu na tehnologiju. Ali velikih 45% ispitanika AEC-a je reklo da njihova kompanija nema veštine ili resurse da osmisli interne programe i obuke.

 

Najveće prednosti digitalne transformacije su: povećana inovacija, smanjeni troškovi i zadovoljniji kupci. Među svim industrijama, glavne prednosti koje su navedene su: smanjeni troškovi, povećana inovacija i mogućnost bržeg lansiranja proizvoda.