korisnički portal
Autodeskovog softvera

25 godina Autodesk Inventora

Ova godina obeležava monumentalnu prekretnicu za 25 godina Autodesk Inventor-a, četvrt veka projektovanja i izgradnje vaših najboljih proizvoda.

25 godina Autodesk Inventora

Novo izdanje za 2025. donosi više od 142 poboljšanja, od kojih je svako pažljivo napravljeno da poboljša korisničko iskustvo, poboljša funkcionalnost i pojednostavi proces dizajna. Takođe smo se pozabavili više od 1330 ispravki grešaka, demonstrirajući našu posvećenost pouzdanosti i performansama.

U ovom izdanju Inventor-a, naglasili smo našu posvećenost da ga učinimo vrhunskim alatom za inženjering i projektovanje. Donosi niz funkcija i funkcionalnosti koje pojednostavljuju vaš proces projektovanja, poboljšavaju vaše korisničko iskustvo i promovišu interoperabilnost, osiguravajući da ste opremljeni najnaprednijim alatima koji rade tačno onako kako očekujete.

Pogledajte sledeće video demonstracije za poboljšanja modeliranja delova i sklopa, lima, crteža i interoperabilnosti.

Modelovanje delova

Inventor 2025 se nadograđuje na ažuriranja iz 2024. uvodeći nekoliko značajnih poboljšanja u mogućnosti modelovanja delova, posebno funkciju završne obrade. Pogledajte sledeći video da biste otkrili poboljšanja za brži i efikasniji radni tok.

 

Lim

Inventor 2025 predstavlja modernizovani interfejs za projektovanje komponenti od lima, čineći proces intuitivnijim i efikasnijim nego ikada ranije. Ovo najnovije izdanje se može pohvaliti elegantnim korisničkim interfejsom koji pojednostavljuje radni tok dizajna tako što postavlja alate u logičan redosled i čini funkcije koje je ranije bilo teško pronaći lako dostupnim.

 

Modelovanje sklopova

Hajde da pogledamo poboljšanja modelovanja sklopova, uključujući neka preko potrebna grafička ažuriranja kao što je isticanje skrivenih delova komponenti. Brzo promenite boju svih delova u svojim sklopovima koristeći prilagodljive šeme boja. Otkrijte novu opciju za „orijentisani minimalni granični cilindar“ kada koristite cilindrične omote za pojednostavljenje sklopova. I ubrzajte postavljanje klipova prilikom kreiranja šablona na nivou sklopa.

 

Crteži

Postoje mnoga poboljšanja „Just-Do-It“ za optimizaciju crteža, dokumentacije i beleški. Mogućnost umetanja „broja stavke“ u telo crteža je nova funkcionalnost koja omogućava da se tekst povezan sa listom delova, kao i baloni i beleške unutar crteža dinamički ažuriraju, obezbeđujući da dokumentacija ostane dosledna i tačne tokom celog procesa projektovanja.

 

Interoperabilnost

Ovde ćemo istražiti napredak za interoperabilnost u okviru Autodesk ekosistema, fokusirajući se na poboljšanu kompatibilnost i besprekornu integraciju sa AEC aplikacijama kako bismo omogućili glatkiji i efikasniji radni tok.

 

Za više detalja o Inventor 2025 pogledajte originalni članak:

Autodesk Inventor 2025 What’s New - Inventor Official Blog